logo-ew-ceramics-elizabeth-wiese

EW Ceramics

Begin Welkom

EW Keramiek

Keramiek, een inspiratiebron en artistiek expressiemiddel voor vele talenten in de beeldende kunst, is een grote passie van Elizabeth Wiese.

Het aardewerk van Elizabeth Wiese

ew-ceramics-elizabeth-wiese-intro-03

Keramiek is een van de oudste materialen die door mensen is geproduceerd en ontstaat uit een natuurlijk element – klei – dat wordt omgezet in een flexibele pasta door toevoeging van minerale producten en water, waardoor oneindige creatieve mogelijkheden ontstaan bij het modelleren van de gewenste vormen. Nesse processo de desenvolvimento criativo, a artista aplica diversas técnicas como mesa giratória, colagem, moldagem, esmaltação e outras técnicas para criar formas, esculturas, cores, efeitos e nuances que chamam a atenção e adornam a vida.

Wat hier gepresenteerd wordt zijn exclusieve stukken die met de hand door de keramist zijn vervaardigd in verschillende soorten keramische materiaal. Ze zijn geëmailleerd en in een speciale oven op hoge temperatuur (1240°C) zijn gebakken om een prachtig geglazuurd effect te verkrijgen.

De werken die ze maakt zijn zeer resistent en kunnen naast hun decoratieve kwaliteiten ook specifieke doeleinden hebben, zoals verlichtingsobjecten, of om op tafel te zetten en bij eten te gebruiken. Omdat het geproduceerde keramiek is gemaakt met niet-giftige pigmentglazuren, kunnen ze worden verwarmd in een conventionele oven, magnetron en kunnen in de vaatwasser.

Keramische stukken kunnen op bestelling worden gemaakt, met variaties in formaten, afmetingen en kleuren, waardoor, wanneer dit wenselijk is, de klant kan meewerken aan de totstandkoming van het eindproduct.

ew-ceramics-elizabeth-wiese-intro-02
ew-ceramics-elizabeth-wiese-sobre-a-artista-v2

— De artiest

Ze is geboren in Rio de Janeiro en woont nu in São Paulo, Brazilië en Rotterdam in Nederland, met een dubbele nationaliteit. Ze maakte carrière als klinisch psycholoog en universiteitsprofessor, waarbij ze les gaf aan de Universiteit van São Paulo en aan het University College Roosevelt, onderdeel van de Universiteit van Utrecht, in Middelburg, Nederland, waar ze  in 2020 met pensioen ging. Haar eerste contacten met de wonderen van keramiek ontstond als hobby in 1996, waarbij deze grote passie zich uitbreidde en ontwikkelde en in de afgelopen 3 jaar een exclusieve toewijding werd.

Collecties

Bekijk de 5 verzamelingen stukken. Klik op de gewenste collectie om meer werken uit de bijbehorende collectie te kunnen zien en ook algemene technische informatie daarover.

Collectie 1: DE LICHTSTRALEN

Collectie 2: DE ZEE ALS INSPIRATIE

Collectie 3: DE CREATIEVE AARD

COLLECTIE 4: DE CULTUUR VAN JAPAN

COLLECTIE 4: DE GLOED VAN BRONS

— Blog

Bekijk de laatste berichten op onze blog, om meer van onze inhoud te zien, ga naar de volledige blog en bekijk deze.